SAARISTO-MATTI

Suomen saaristo on maailman suurin saaristo ja Tammisaaren alueella on yli 1300 saarta. Matilla on vuokravenekuljettajan tutkinto ja saariston hyvä tuntemus. Saaristoretkelle pääsee VIIDEN hengen perhe tai kaveriporukka. Kalaretkelle otetaan veneeseen korkeintaan kaksi henkilöä.

Karu ulkosaaristo, rehevä sisäsaaristo erilaisene saarineen ja luotoineen ovat veneretken kohteena. Saariston luonto ja moni-ilmeisyys tarjoavat retkelle unohtumattomat luonnon puitteet nauttia 2-6h retkestä. Tunnet merituulen tuoksun, ihailet kalliosaarten karua luontoa ja aavan meren rannattomuutta. Pääset tutustumaan Jussarön saaren historiaan kaivos- ja sotilassaarena tai Tammisaaren kansallispuistossa sijaitsevan Älgön saaren kalastajatila Rödjanin sekä saaren luontopolkuun. Huom. Säävaraus!

Saaristoretken aikana ajamme kapeita saaristoväyliä pitkin vaihtelevalla nopeudella. Ihailemme aitoa luontoa monenlaisine lintuineen, vanhoja kalastajatiloja ranta-aittoineen sekä nykyaikaista saaristorakentamista. Jos hyvä onni on mukana, hyljekin voi nousta pintaan veneen läheisyydessä tai merikotka liidellä veneen yläpuolella. Retken aikana voidaan nousta maihin ihailemaan pienen luodon luontoa ja nauttia omia eväitä.

Retken reitti ja kesto vaihtelee sään mukaan.

Retkelle mahtuu mukaan enintään viisi henkilöä.

Veneretket tehdään AMT 170 BRS-veneellä, joka on katsastettu ko. toimintaan TRAFIn toimesta. Nyt voin ottaa kyytiin viisi henkeä! Kalastusretkien henkilöluku ennallaan 2!

Matilla on TRAFIn myöntämä vuokraveneenkuljettajan kelpoisuustodistus.

Varustus kohteissa:

Kuivakäymälä

Uimaranta

Laituri

Saaristo-Matti on mukana koko retken ajan.

Varaukset

Retken hinta 80 € / tunti

Katso myös muu hinnasto

Retki sisältää

  • Opastuksen
  • Venekuljetuksen
  • Sommarön/Jussarön kahvilasta mahdollisuus ostaa välipalaa

Mukaan retkelle

  • Reppu
  • Hyvät, tukevat kengät
  • Sään mukainen varustus ja vaatetus.

Matilla on vastuuvakuutus, mutta muista silti varmuuden vuoksi oma vakuutus.

Retki ei valitettavasti sovi liikuntaesteisille.