OPAS-MATTI

Raaseporissa historia on kaikkialla läsnä. Matti vie sinut Fiskarsin ruukin kiehtovaan historiaan tai Tammisaaren romanttiseen puutalomiljööseen.

Opas-Matti kutsuu sinut elämyksellisille kierroksille Tammisaaren vanhaan puutalokaupunkiin ja Fiskarsin ruukkiin! Alueen omaleimainen kulttuuri vanhoine puutalokaupunkeineen, Suomen varhaisin teollinen historia ja seutukunnan nykypäivä avautuu Opas-Matin kertomana osallistujille.

Tammisaari, yksi Suomen vanhimmista kaupungeista, on myös Länsi-Uudenmaan mielenkiintoisimpia kohteita.

Sen vanhat puutalot kertovat ihmisten elämästä, unohtamatta taiteilija Helene Schjerfbeckiä, jonka elämä on liittynyt vahvasti Tammisaareen. Kirkon historiaan liittyy dramattinen Tammisaaren tulipalo vuonna 1821. Kaupungin rannoilta aukeavan saariston elämä ja kulttuuri ovat läsnä kävelykierroksella vanhassa kaupungissa.

Maamme vanhimman yrityksen, Fiskarsin synty, raudan teko ja sen jalostuminen käyttöesineeksi tulee tutuksi Fiskarsin ruukissa. Historiallinen miljöö, ruukin rakennukset, ihmiset ja nykypäivä käsityöläisineen, kaikki elävästi kerrottuna vie sinut aikamatkalle ainutlaatuisessa yhteisössä.

Kierroksen päätteeksi voit tehdä ostoksia putiikeista, nauttia hyvät kahvit jossakin Fiskarsin kahviloista tai ruokailla Suomen vanhimmassa toimivassa hotelli-ravintolassa.

Opas-Matti on mukana koko retken ajan.

Varaukset

www.visitraseborg.fi

Muut opastukset:

Ryhmäopastuksen hinta alkaen 85€

Mukaan opastetulle kierrokselle hyvät kengät ja sään mukainen varustus. Osallistut retkelle omalla vastuulla. Muista varmuuden vuoksi vakuutus.