Tervetuloa Länsi-Uudellemaalle ja Matin opastetuille retkille merellä, luonnossa ja historiallisissa kohteissa. Vietä vaikka kolme päivää merellä, luonnossa ja historiallisessa kulttuurimiljöössä opastetuilla retkillä, omaa aikaa unohtamatta!

Matti Piirainen on kokenut ammattiopas, joka vuosien varrella on opastanut niin Lapin erämaassa kuin Kuusamon korvissakin sekä bussimatkoilla Nordkapista alppilaaksoihin. Nyt Matti asuu Tammisaaressa, Länsi-Uudellamaalla, jonka luonnon kauneus ja kiehtovat tarinat hän haluaa jakaa kanssasi tarjoamillaan opastetuilla retkillä.

Matin opastetut retket tarjoavat sinulle kolme erilaista ympäristöä:

Luonto

Opastettu luontoretki Grabbskogin metsämaisemiin.

Vaikkakin alue sijaitsee aivan Tammisaaren kaupungin lähellä, on kuitenkin erämaan hiljaisuus ja huikea luonto mieltä ja sydäntä valloittava.

Voit tilata retken omalle porukallesi tai ilmoittautua mukaan kesän aikana järjestettäville retkille. Katso päivämäärät tästä.

Saaristo

Suomen saaristo on maailman suurin saaristo ja Tammisaaren alueella on yli 1300 saarta.

Matilla on vuokravenekuljettajan tutkinto ja saariston hyvä tuntemus. Saaristoretkelle pääsee viiden hengen perhe tai kaveriporukka.

Kalaretkelle otetaan veneeseen korkeintaan kaksi henkilöä.

 

Opastetut kierrokset

Tammisaari, joka on perustettu vuonna 1546 ja Fiskarsin ruukki, joka perustettiin 1649, tarjoavat lukuisia mielenkiintoisia tarinoita.

Molemmat kohteet ihastuttavat kaikkina vuodenaikoina. Tammisaaressa opastetut kävelyt on tarjolla kesäkeskiviikkoisin sekä tietysti, kuten myös Fiskarsin opastukset, ryhmille tilauksesta.